Vapiano

Praha, Spálená, OC Quadrio

Sedím doma, mám hlad. Přemýšlím. Když půjdu do restaurace na oběd, určitě tam potkám někoho známého a skončím s pivem a panákem. No anebo dám nějaké rychlé občerstvení.

Víte, že nemám rád jídla v obchodních centrech, ale jel jsem metrem a tam byla reklama na Vapiano. Prý koncept italských jakoby restaurací s rychlým občerstvením. V Evropě rozšířených. No a první v ČR otevřeli v Quadriu, které mám přes ulici.

Dobrá, máte otevřeno 10 dní a tak už jste mohli vše vyladit.

Interiér: Vlezete dovnitř, dají vám čipovou kartu a u pultů, kde kuchaři kuchtí, si objednáte. Vše moderní, čisté. Stolky k sezení zajímavé. Trochu tu je hluk. Moc intimity nehledejte. Spíš anonymitu davu. Někomu to ale vyhovuje.

Obsluha: Všichni kmitají. Nemáte pocit, že obtěžujete. Ona vlastně když je to samoobsluha, tak jde jen o ty kuchaříky. No a vaří před vámi a podávají přes pult svižně. Jenže stojíte na jídlo 20 minut. To mohu jít do restaurace. Tam budu sedět.

Potrava: O to jde. Dal jsem si špagety Aglio e Olio. Na tom snad není co zkazit. Feferonky, olej, špagety, česnek, petržel, sůl a Granu Padano, smíchám snad i já. Jde o suroviny. Jak říkají, dělají tady svoje těstoviny. Tak uvidíme.

No a ono to moc nedopadlo. Právě na Aglio je hodně vidět, když je vše jak mám být. Těstoviny se lepí k sobě a na zuby, peperoncini nahradilo chilli a i když jsem ho chtěl málo, tak mi málem utrhlo makovici, čerstvý česnek nebyl cítit a pomohli mu česnekovou pastou. Celé to bylo takové mdlé.

Ceny: No a ty jsou za tohle moc. Aglio e Olio za 119 Kaček dejme tomu, ale špagety Carbonara za 160 Kaček? Neomluví to ani centrum a ani, že je a teď to nazvu pravým jménem, v bufetu čisto a můžete si trhat bylinky jak chcete.

Budu jíst tady znovu? Asi ne. Za nižší peníz je v centru Prahy jiná liga.

 

Berte všechny recenze jako náš názor, ovlivněný věkem, ubývajícími smysly a množstvím alkoholu v krvi. Tak to bude vždy.

 

S úctou @Tapr20