Monte Bú, Údolní, Brno

Tak, čtyři hodiny cesty do Brna, po D1, jsou za námi, rychle to uteklo a už se těšíme na našeho kamaráda, který na nás čeká na Kraví hoře. No a k setkání jsme vybrali restauraci Monte Bú. Dobře se před ní prý parkuje, navigace jí umí najít, a co jsme slyšeli, slušně vaří. No a v neposlední řade je taková nějak ve stylu Jižní Ameriky, což nám jako tapírům, samozřejmě nevadí.

,Interiér: Hezký. Klasická hacienda to sice není, ale je tu velká a v zimě vyhřívaná zimní zahrada a vnitřek restu je ve stylu dřevo a dlažba. Mají tam i akvária. Sice v jednom jsou africké cichlidy, ale nejsme takový detailisti. U vchodu jsou v kleci arové. Mohli by si dát tlumič na zobák, nicméně to jejich krákání je exotické.

Obsluha: Rychlá, přesná. Ví, kdy jí potřebujete.

Potrava: Denní menu, vybrali jsme si grilovaný filet z mahi-mahi (fišle) v citrónovopepřovém másle s topinamburovým pyré, přelitý koprovou omáčkou. No a k tomu byla zeleninová polévka a jako moučník bramplacka s lesními plody a šlehačkou.
Polévka hustá, chutná, voňavá. Hlavní jídlo výborné. Sladká tečka mňam. Poté moje oblíbená káva Illy. K pití domácí zázvorová limonáda. Byl jsem řidič a tak nealko. To jen na vysvětlenou, proč ne pivo.

Ceny: Menu 149 Kč. Byli jsme tři, celkem 814. Kvalitě to odpovídá.
Co dodat? Bylo to moc dobré. Všechno. Příště ochutnáme nějaký stejk a dáme si rum, kterých jsem tady objevil spousty.

Brno, brzy nashle a závidím tuhle restauraci.
Berte všechny recenze jako náš názor, ovlivněný věkem, ubývajícími smysly a množstvím alkoholu v krvi. Tak to bude vždy.

S úctou @Tapr20

Předchozí článek

Vapiano